Aktiesport trekt in bij Scapino

Sportretailer Aktiesport gaat shop-in-shops openen in de winkels van schoenen- en vrijetijdskledingformule Scapino. Met de strategische samenwerking hopen de retailers meer klanten naar de winkels te trekken en de beschikbare winkelruimte efficiënter in te richten. Dat heeft het moederbedrijf van Scapino, Macintosh Retail Group, woensdag bekendgemaakt.

Aktiesport en Scapino voeren een cross-channel strategie om de winkels aantrekkelijker te maken voor de consument. In de fysieke shop-in-shops zal een ‘best of the best’-assortiment van sportmerken aangeboden worden. De volledige sportcollectie van Aktiesport is online beschikbaar via touchscreens in de Scapino-winkels. Klanten kunnen hun online bestellingen niet alleen thuis, maar ook in een fysieke winkel laten bezorgen. Zo’n dertig procent van de internetaankopen van Scapino wordt inmiddels afgehaald in de winkel, blijkt stelt Macintosh .

De uitrol van het shop-in-shop-concept van Aktiesport in de Scapino-winkels wordt naar verwachting eind 2013 afgerond. Scapino heeft 211 winkels in Nederland en 29 in België. Aktiesport is met honderdvijftig winkels naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke sportretailer in Nederland. De formule is onderdeel van Unlimited Sports Group.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!