‘Eis vakbond tegen AH afgewezen’

Albert Heijn heeft gelijk gekregen in een kort geding over het aantal uitzendkrachten in zijn distributiecentra. Volgens FNV Bondgenoten had de supermarktketen eerder beloofd het aantal uitzendkrachten terug te brengen van zo’n vijftig procent van het aantal vaste werknemers, naar 23 procent. De rechtbank in Haarlem meende echter dat hier geen harde afspraken over waren gemaakt.

FNV Bondgenoten reageert teleurgesteld op de uitkomst van het kort geding. De vakbond gaat naar eigen zeggen door met ‘de strijd om de explosieve groei van onzeker werk te stoppen’. “Keer op keer blijkt Albert Heijn een onbetrouwbare gesprekspartner. En nu oordeelt de rechter dat er geen rechten kunnen worden ontleend aan de afspraak die wij in december 2010 maakten”, aldus bestuurder Marcel Nuyten. Albert Heijn speelt volgens Nuyt ‘juridische spelletjes’, waar de werknemers ‘weinig boodschap hebben’.

Albert Heijn is tevreden met de uitspraak, zegt een woordvoerder. Het bedrijf wil graag verder praten met de vakbonden over de modernisering van de cao. Het terugdringen van het aantal uitzendkrachten kan onderdeel zijn van deze gesprekken, aldus de woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!