Getwitter leidt tot hysterie in winkelcentrum

Het Rotterdamse winkelcentrum Zuidplein was vrijdag het toneel van ‘ongekende massahysterie’ na een stroom van Twitterberichten over een mogelijke aanslag. De politie zou ‘code rood’ hebben afgekondigd omdat een verwarde man had aangekondigd dat hij mensen zou willen neerschieten. De berichten waren echter niet afkomstig van de politie, maar waarschijnlijk van bekenden van de verwarde man, aldus De Telegraaf.

De man was eerder die week uit zijn huis gezet, waarop hij dreigde ‘iets ergs’ te gaan doen in het winkelcentrum. Volgens de politie waren er geen aanwijzingen dat de man zijn dreigement ging uitvoeren, noch dat hij er de middelen voor had. Desondanks buitelden de Twitteraars over elkaar heen om te waarschuwen voor een bloedbad.

“Mensen gooiden allerlei tweets de wereld in”, vertelt winkelcentrummanager Else Veuger. “Iedereen stuurde de berichten door, waardoor er een heel rare situatie ontstond.” Veuger hoopt dat de bedreiger snel wordt gepakt. “We beraden ons op het eventueel verhalen van de schade.”

Veel winkels sloten hun deuren. “Voor ons winkeliers heeft dit heel nadelige gevolgen. In deze mindere tijden kunnen we elke euro natuurlijk goed gebruiken”, aldus een winkelier. ’s Avonds gingen sommige winkels wel weer open.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!