ING doet niet mee aan ‘geoblocking’

ING klanten kunnen buiten Europa gewoon met hun bankpas blijven pinnen. Banken zijn bezig met de vraag of pinpassen in bepaalde gebieden uitgeschakeld moeten worden. De magneetstrip, die buiten de Europese Unie nog altijd wordt gebruikt, is zeer gevoelig voor skimmen. De Rabobank besloot daartoe de mogelijkheid om buiten Europa te betalen per 1 juni uit te schakelen. Klanten die wel buiten de EU willen pinnen, moeten dat op internet aangeven.

Ook ABN Amro zegt de maatregel in te voeren, al is nog onduidelijk wanneer. ING wilde eerder deze week niets zeggen over het eventueel invoeren van het zogenoemde ‘geoblocking’, maar schrijft nu op zijn website de pinpassen niet te blokkeren. De bank zegt wel ‘alle transacties nauwlettend in de gaten te houden’. "Wanneer er in een bepaald land veel frauduleuze geldopnames plaatsvinden, legt de ING het geldautomatenverkeer met dat land tijdelijk stil. Wij informeren u dan direct via ING.nl."

Onze zuiderburen maken al langer gebruik van dit systeem. Er doen 23 banken mee en de Belgische bankenfederatie Febelfin spreekt van een groot succes. Het aantal skimminggevallen is sinds de invoering van de maatregel met 95 procent gedaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!