Winkelcentrum Enschede lelijkste plek van Nederland

Winkelcentrum Stokhorst in Enschede is door de kijkers van het tv-programma ‘De slag om Nederland’ verkozen tot lelijkste plek van Nederland. Het winkelcentrum dat wordt gekenmerkt door leegstand en graffiti kreeg 37 procent van de stemmen. De Brinkmannpassage in Haarlem ‘veroverde’ de tweede plaats, gevolgd door de stationsomgeving van Zoetermeer.

“Het is hier grijs en lelijk. En er staat veel leeg”, vertelt een slijter in het Algemeen Dagblad. Hij is al zestien jaar in het winkelcentrum gehuisvest en wil eigenlijk naar de overkant verhuizen omdat hij last heeft van een lekkage. “Dan moet de belegger wel meehelpen en delen in de kosten. Met de recessie ziet het er niet best uit”, doet hij zijn beklag.

De gemeente Enschede noemt de winst een ‘twijfelachtige eer’. “Maar het is niet anders”, meent wethouder Jeroen Hatenboer. “Wij richten onze aandacht vooral op het centrum zelf en de bewoners en de winkeliers die er al jaren kast van hebben. En als de verkiezing er toe bijdraagt dat de projectontwikkeling sneller gaat, dan zijn we daar alleen maar blij mee”, aldus Hatenboer. De herontwikkeling liep vertraging op door de crisis en trage procedures voor bouwvergunningen, aldus projectontwikkelaar Gerard Assen.

De volledige uitzending terugzien? Kijk op de Facebookpagina van RetailTrends.

Eerder: Winkelcentra bij lelijkste plekken van Nederland

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!