Ex-SdB-franchisers opgepakt na inval FIOD

Zes voormalig Super de Boer-franchisenemers zijn maandagavond gearresteerd na een inval van de fiscale opsporingsdienst FIOD. Klanten moesten hun boodschappen laten staan en de winkels direct verlaten. De zes ondernemers en twee andere betrokkenen worden verdacht van het opstellen van valse kassa-administraties. Het gaat in totaal om 1,5 miljoen euro.

De doorzoekingen in de winkels zijn onderdeel van een groot onderzoek van de Belastingdienst naar een miljoenenfraude in de supermarktsector. Honderd winkeliers zouden ervan worden verdacht gezamenlijk de belasting voor een bedrag van achttien miljoen euro te hebben opgelicht, meldt De Telegraaf.

Volgens de FIOD hebben de ex-SdB-franchisers vanaf 2006 tot heden kasfraude gepleegd door net na opening van de winkels geld uit de kas te halen en op te voeren als retouren. Ook zouden de inkomsten van allerhande marktkraampjes in de winkel stelselmatig niet zijn opgegeven bij de belasting en was er sprake van fraude met statiegeld. De methodes van de fraude zouden sterk overeenkomen, zegt een onderzoeker in De Telegraaf: “Het lijkt erop dat de winkeliers de trucjes met elkaar hebben gedeeld”.

Vermoed wordt dat de ontmaskerde Super de Boer-franchisenemers geen criminelere inborst hebben dan andere winkeliers. Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft de belastingdienst daarom opdracht gegeven het onderzoek naar de supermarktfraude uit te breiden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!