Markt in tweedehands spullen floreert

Kringloopwinkels en andere handelaren in tweedehandsgoederen hebben geen last van de economische recessie. Terwijl veel winkeliers klagen dat de consument de hand op de knip houdt, voorspelt budgetvoorlichter Nibut groei voor de tweedehandsmarkt.

“Het is het derde jaar op rij dat de koopkracht daalt”, verklaart Gabriëlla Betonville van het Nibud. “Je merkt dat de consument ervan doordrongen raakt dat het verstandig is om planmatig met geld om te gaan.”

Wawollie, één van de grootste kringloopwinkels in Twente, opende onlangs een tweede verkooppunt. “We zijn drukker dan ooit. In alle inkomensgroepen doen mensen afstand van hun spullen”, vertelt eigenaresse Anke Nijhoff.

Ook kledingruilavonden worden steeds populairder. “Wij doen dat om het milieu te sparen, maar je merkt dat het motief van de deelnemers door de recessie verandert. Het is leuk dat een kledingstuk een tweede bestemming krijgt, maar ook dat je er een gratis setje voor terugkrijgt”, zegt Dianne Potters van Ecofabs, organisator van kledingruilbeurzen. “We hebben hier soms heel dure merkkleding voor een habbekrats. Maar het zijn wel de vrouwen waar de handel in tweedehandskleding op draait. Herenkleding wordt veel minder binnengebracht.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!