Rooftocht jeugdbende in supermarkten en drogisterijen

Een Utrechtse jeugdbende heeft in korte tijd 21 supermarkten en drogisterijen door heel Nederland beroofd. De buit bedraagt tienduizenden euro’s.

De bende stal voor tienduizenden euro’s aan geld, sigaretten, cosmetica en andere goederen. Er zijn op dit moment veertien verdachten, het betreft hoofdzakelijk Marokkaans-Nederlandse jongeren.

De politie kwam de bende op het spoor tijdens een onderzoek naar criminele jeugdgroepen in de Utrechtse wijk Overvecht. Sommige leden van de groep waren zelf nog minderjarig toen zij de inbraken pleegden.

Bij een aantal inbraken lieten jongens zich insluiten om op die manier hun vrienden toegang tot de winkels te verschaffen. Bij de Dirk van den Broek in Hoofddorp stalen zij 9.300 euro, sigaretten, scheermesjes en batterijen. In Hoogvliet werd de Kruidvat beroofd van 20 duizend euro aan sigaretten en cosmetica en in Uithoorn maakten zij de C1000 11 duizend euro en een lading sigaretten afhandig.

Het OM wil alle zaken tegelijk kunnen behandelen. Op 6 juli vindt een regiezitting plaats. Na de zomer volgt de inhoudelijke behandeling van de omvangrijke zaak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!