Retailers verduurzamen textielproductie

Grote fashionretailers hebben met demissionair staatssecretaris Ben Knapen van Europese Zaken en Ontwikkelingssamenwerking getekend voor het verbeteren van de textielindustrie. Ketens als G-Star, Esprit, Primark, New Look, Levi Strauss & Co, C&A, H&M en WE zetten in Bangladesh hun handtekening onder de intentieverklaring voor schonere en veiligere productiemethoden. De ketens vertegenwoordigen veertig procent van de Europese textielmarkt en hopen de handen ineen te slaan met zo’n tweehonderd Bengaalse fabrieken.

Ook de Nederlandse overheid en de private sector zullen hun steentje bijdragen aan het initiatief. Het ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van een bedrag van enkele miljoenen euro’s verspreid over drie jaar.

Uiteindelijk moet er in Bangladesh minder water, energie en chemicaliën worden gebruikt bij de productie. Bij de productie van textiel komt 56 miljoen ton afvalwater vrij, wat zorgt voor ziektes en een terugloop van de visstand. Door te investeren in nieuwe technologieën kan er duurzamer met water worden omgegaan.

In de Bengaalse kledingindustrie zijn 3,5 miljoen mensen werkzaam. Het land is op China na de grootste kledingproducent ter wereld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!