Heineken sluist Grieks kasgeld door naar VS

Multinationals maken zich zorgen over een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone. Daarom heeft Heineken uit voorzorg zijn overtollige kasgeld uit het land weggehaald en doorgesluisd naar de VS.

De bierbrouwer gaat er niet van uit dat Griekenland de eurozone verlaat, maar geeft wel aan dat de spanningen hoog oplopen binnen de eurozone. Volgens een woordvoerder moet Heineken zich dan ook voorbereiden op een eventuele Griekse exit.

“We proberen onze risico’s zo veel mogelijk te verkleinen”, geeft de woordvoerder aan. “We willen niet te veel exposure in landen die als risicovol worden gezien.” Om deze reden heeft Heineken zijn overtollige kasgeld zoveel mogelijk weggesluisd uit Griekenland.

Heineken zegt Griekenland echter niet op te geven. “We zijn marktleider in Griekenland en investeren er nog altijd volop”, zegt de woordvoerder. Heineken parkeert het geld zo veel mogelijk buiten de euro in Amerikaanse dollars en ook in Britse ponden.

Heineken is niet de enige, ook drankbedrijf Diageo en farmaceut GlaxoSmithKline zetten dergelijke stappen.
De bedrijven vrezen vooral dat ze hun geld niet meer naar zich toe kunnen halen als Griekenland uit de euro stapt of de muntunie verder uit elkaar valt en landen allerlei kapitaalrestricties invoeren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!