PayPal gebruikt iDEAL ter verificatie

PayPal Nederland en MoneyMedic hebben samen Money2.nl opgericht. Via deze website kunnen consumenten een PayPal account openen waarbij iDEAL wordt gebruikt ter verificatie.

Door de koppeling van PayPal en iDEAL kunnen gebruikers hun PayPal-tegoed opwaarderen via iDEAL. PayPal en MoneyMedic zetten iDEAL in als versnelde autorisatie om bankgegevens direct te controleren. Het reguliere proces voor het koppelen van een bankrekening aan een PayPal-rekening duurt namelijk twee tot drie dagen.

Volgens de oprichters biedt Money2.nl ook uitkomst bij het online winkelen op buitenlandse sites, omdat de Nederlandse consument vanaf nu snel geld op zijn PayPal-rekening kan zetten.

Een ander voordeel van het systeem is volgens PayPal Benelux directeur Eelco van Wijk de aankoopbescherming. “Hierdoor kan de consument bij het niet ontvangen van zijn pakketje geld terug krijgen. Die bescherming biedt iDEAL niet.”

Nog een plan voor Money2.nl is de klant de mogelijkheid bieden om vanaf iDEAL direct geld over te maken naar een willekeurige PayPal-rekening. Hierdoor kunnen consumenten met iDEAL betalen aan PayPal-rekeninghouders, zonder zelf een PayPal-account te hebben.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!