Deloitte wint beroepen in Ahold-zaak

Accountants van Deloitte hebben zich niet schuldig gemaakt aan misleiding in de fraudezaak rond Ahold, die in 2003 aan het licht kwam. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald in twee beroepszaken die waren aangespannen door Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (Sobi) van Pieter Lakeman, zo schrijft RTL Z online.

Volgens Lakeman hebben de betrokken accountants, onder wie oud-topman Roger Dassen, zich schuldig gemaakt aan misleiding door de jaarrekening van Ahold over 2001 goed te keuren. Daar bleek achteraf in te zijn geknoeid. De bedrijvenonderzoeker had zijn klacht eerder al ingediend bij de Raad van Tucht, die hem in het ongelijk stelde.

Het tweede beroep ging om een klacht, die Lakeman tijdens de procedure noemde. Hij betichtte de accountants opnieuw van misleiding, omdat een van hen zich ten onrechte ziek zou hebben gemeld voor de behandeling van de oorspronkelijke tuchtklacht. Hierdoor verliep de zaak langzamer dan gepland. Het CBb wees ook dat beroep af.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!