Pinbetalingen groeien gestaag verder

Nederlanders hebben in 2011 vaker dan ooit gepind. Het aantal betalingen gedaan met pinpas nam toe van 2,15 miljard naar 2,29 miljard euro. Dit blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank.

De totale pinomzet steeg met drie miljard euro naar 83 miljard. Het aantal contante betalingen aan de kassa daalde juist het afgelopen jaar met drie miljard euro naar 4,1 miljard transacties De totale omzet van contante betalingen nam af van 53 naar 51 miljard euro.

Consumenten pinden vooral de kleinere bedragen vaker. “Hoewel het overgrote deel van de kleine transacties nog altijd contant wordt betaald, wordt inmiddels meer dan een kwart van alle betalingen onder de twintig euro gepind”, laat De Nederlandsche Bank weten.

De verschuiving van contant naar pin is zichtbaar in alle sectoren en type winkels, ook op plaatsen waar de aankoopbedragen over het algemeen laag zijn.

Het gebruik van contant geld is volgens de bank onder alle bevolkingsgroepen afgenomen. Vooral ouderen, lager opgeleiden en mensen uit het zuiden van Nederland betalen nog relatief vaak contant. Maar ook deze consumenten hebben vaker gepind in 2011.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!