Ahold-topman Boer haalt uit naar politiek

Ahold-topman Dick Boer heeft hard uitgehaald naar politici en bestuurders. Ze schaden het vertrouwen van burgers door iedere keer weer te morrelen aan gemaakte afspraken, stelt hij in een interview met Het Financieele Dagblad.

Het retailconcern ondervindt de gevolgen van het geslonken consumentenvertrouwen. In ons land stagneerde de winst en het bedrijfsresultaat van Ahold. "Dat heeft ook met vertrouwen te maken", aldus Boer. "Consumenten zijn terughoudend en kunnen overal besparingen op vinden, ook op dagelijkse boodschappen."

"Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat er echt door zure appels heen moet worden gebeten. Het is jammer dat ieder akkoord continu weer ter discussie wordt gesteld", meent Boer. Zo lijken VVD-leider en premier Mark Rutte en Groen Links-fractieleider Jolande Sap op een aantal punten afstand te nemen van hun zogenaamde Kunduz-akkoord. Eerder zijn gemaakte afspraken over bijvoorbeeld pensioenen en de euro nu weer onderwerp van discussie.

Boer stelt het wel te snappen, 'er zitten afspraken bij die niet leuk zijn'. "Maar politici moeten perspectief bieden en eerlijk zijn. Het gaat hier niet meer om partijpolitiek en het kiezerbelang op korte termijn. Het gaat hier om belang van het land en Europa op langer termijn", stelt de ceo vast.

Europese leiders moeten zich veel sterker uitspreken voor de euro, is Boer van mening. "Wat ontbreekt is een veel duidelijker visie hierover en een verhaal waarom die euro er is. Dat moet perspectief bieden."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!