Supermarkten gaan voor duurzaam vlees

Varkens- en kippenvlees dat wordt verkocht in supermarkten, moet uiterlijk in 2020 voldoen aan striktere eisen voor dierenwelzijn, milieu en gebruik van antibiotica. Dat kondigde het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel gisteren aan.

“De supermarkt staat midden in de samenleving en die is nu anders dan tien jaar geleden”, zegt een woordvoerder van het CBL. “Klanten willen dit en wij zijn er klaar voor om het te gaan produceren en op de markt te brengen.” Volgens de woordvoerder moet dit zelfs al eerder dan in 2020 kunnen.

Het verantwoorde vlees voldoet aan de voorwaarden voor vlees met één ster van de Dierenbescherming. Er wordt dan in ieder geval aan de basisvoorwaarden van dierenwelzijn voldaan, zoals redelijke bewegingsruimte voor het dier.

De Dierenbescherming is blij met deze stap, maar hoopt dat de supermarkten het goedkope vlees al ruim voor 2020 gaan weren. De stichting Wakker Dier is recent gestart met een campagne tegen de plofkip. Fabrikanten Unilever, Olvarit en Struik lieten in reactie op de campagne al weten het goedkope vlees in de ban te doen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!