Coop zet statiegeldactie op touw

Coop-klanten kunnen de komende negen weken hun statiegeld doneren aan El Guabo, een coöperatie van 330 kleine Fairtrade gecertificeerde bananentelers in Ecuador. De supermarktketen verdubbelt vervolgens de opbrengst, waarmee afgedankte bananencontainers worden omgebouwd tot scholen.

Dankzij de actie hebben boeren en hun gezinnen kans op beter onderwijs. “De onderwijssituatie in Ecuador is dramatisch”, vertelt El Guabo-directeur Lianne Zoetewij. “Met de opbrengst van de statiegeldactie van Coop kunnen we het onderwijs een nieuwe impuls geven.” De fairtrade bananen van de telers zijn ook verkrijgbaar bij de supermarktketen.

Sinds 2008 organiseert Coop Supermarkten landelijke statiegeldacties voor goede doelen als UNICEF, het Wereld Natuur Fonds en Kika. Inmiddels heeft het concern met klanten bijna 700.000 euro voor verschillende goede doelen opgehaald. Deze keer staat de statiegeldactie echter ook in het teken van het Internationaal Jaar van de Coöperaties, in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Dit om consumenten bewuster te maken van de rol van coöperaties en om de groei van coöperaties wereldwijd te stimuleren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!