Videowedstrijd stuwt verkopen Nyx Cosmetics

De online verkopen van beautymerk Nyx Cosmetics stijgen aanzienlijk door een wedstrijd die de retailer organiseert. Beautybloggers laten via YouTube zien hoe je Nyx make-up kunt gebruiken. De online beautyboetiek hoopt middels de video’s langdurige loyaliteit te creëren.

De video’s leveren de online retailer tot nu meer dan acht miljoen views op. Dat is aanzienlijk meer dan de drie miljoen die het bedrijf zelf verwachtte, geeft marketingdirecteur Tonie Shin aan.

Middels de wedstrijd zoekt Nyx Cosmetics de ‘beauty vlogger of the year’. Driehonderd deelnemers meldden zich aan. Na een selectie bleven er nog twintig video bloggers over. Zij kregen gratis Nyx-producten en producten van andere sponsors toegestuurd om hun looks te creëren. Binnen twee dagen leverden de video’s van de twintig bloggers meer dan zevenduizend YouTube-views op.

De beautyretailer plaatste de video’s ook op de eigen YouTube-site en via webshop NyxCosmetics.com. Het bedrijf zag de verkoop van producten uit de video’s direct stijgen. Via het bereik van de ‘vloggers’ verwacht het bedrijf op de lange termijn nog effect te zullen zien van de wedstrijd. Zo startte één van de deelnemers met drieduizend YouTube-abonnees, inmiddels volgen meer dan dertigduizend mensen deze deelnemer via YouTube.
Er zijn nog zes kandidaten in de race om de titel ‘beauty vlogger of the year’ en een geldprijs ter waarde van 25 duizend euro. Voor de finale vliegen zij naar Los Angeles, daar ontmoeten ze professionele visagisten die hun carrière wel eens een flinke boost kunnen geven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!