Colruyt krijgt hulp banken bij bouw windpark

De Belgische supermarktketen Colruyt krijgt hulp van een consortium van vooral Nederlandse banken bij het bouwen van een groot windpark. Dat meldt De Financiële Telegraaf. Met de elektriciteit die het windpark voor de kust van Zeebrugge oplevert, wil de keten de temperatuur van de koelcellen in de 450 filialen op peil houden.

Colruyt sloot een alliantie met Rabobank, ASN, ING, BNP Paribas en Belfius om de bouw van het park te financieren. Daarnaast nemen enkele kredietverzekeraars en het Deense ambtenarenfonds een deel van de financiering voor hun rekening. In totaal leggen de banken 250 miljoen euro in. Zelf legt het bedrijf 140 miljoen euro op tafel.

“Wij zijn een van de grootste private werkgevers van België; we willen onze verantwoordelijkheid nemen door in duurzaam te investeren”, aldus financieel topman Wim Biesemans van Colruyt. “Dat kan best samen met winstgevendheid. Sterker nog, onze wil om energie te besparen...Hollandse zuinigheid is er niets bij.”

Het park komt langs de Belgische kust in de buurt van het Nederlandse Cadzand. In totaal zullen 72 windmolen worden gebouwd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!