Aantal mobiele betalingen verdubbelt

Het aantal mobiele betalingen zal nog voor het eind van 2012 verdubbelen. Dat verwacht de Europese leverancier van betaaldiensten Ogone.

Verschillende onderzoeken laten zien dat de markt voor mobiele betalingen een vlucht neemt, geeft cco Marcus Mosen van Ogone Nederland aan. “Uit recent onderzoek van een telefoonfabrikant blijkt dat men zo’n 150 keer per dag de mobiel of tablet checkt”, vertelt hij. “Daarnaast zagen we een stijging in het aantal mobiele aankopen.”

Steeds meer winkeliers integreren het mobiele kanaal in hun e-commerce strategie. Ogone ziet het aantal webwinkeliers dat hun shop optimaliseert voor mobiele betalingen groeien, zowel via applicaties als mobiele websites.

Ogone speelt in op de trend  met de lancering van de in-App payment library. In deze applicatie kunnen verschillende betalingssystemen, waaronder iDEAL, PayPal en creditcard, direct worden geactiveerd. Kopers kunnen sneller overgaan tot betaling en haken hierdoor minder snel af in het betalingsproces. Dit verhoogt volgens het bedrijf de omzet van webwinkeliers. Creditcardgegevens van klanten worden met het nieuwe systeem niet opgeslagen op de website. Deze worden rechtstreeks doorgestuurd naar de PCI-DSS gecertificeerde, beveiligde Ogone-server.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!