Neckermann Benelux blijft overeind

Neckermann Benelux blijft bestaan, ook al zou het moederbedrijf in Duitsland failliet gaan. De financiële situatie van de Benelux-tak is structureel gezond en de organisatie is volledig in staat om onafhankelijk van de Duitse moedermaatschappij de werkzaamheden voort te zetten. Dat heeft directeur Neckermann.com Benelux Kurt Staelens vrijdag laten weten tijdens een persconferentie.

De Benelux-tak Neckermann.com was enkel afhankelijk van Neckermann.de voor de productie van de eigen modemerken en de productie van de printcatalogi. “Het mode-assortiment gaan we zelf opbouwen”, zegt Staelens. “De eerdere investeringen in printcatalogi worden vrijgemaakt om gedeeltelijk in nieuwe media en online marketingkanalen te investeren, om nieuwe online klantengroepen aan te spreken.”

Hoe Neckermann.com verder gaat is nog onduidelijk. “Dat kan met een management buyout zijn. Het kan ook dat er een nieuwe investeerder komt en mogelijk dat Sun Capital Partner wel met ons wil doorgaan in bijvoorbeeld een alliantie met V&D. Daar ga ik zeker naar vragen”, laat de directeur weten. V&D is ook onderdeel van investeerder Sun Capital.

De eerder geplande reorganisatie in de Benelux wordt doorgezet. De vestiging van het bedrijf in Terneuzen verdwijnt, waardoor 150 werknemers ontslag krijgen. Alle activiteiten worden verplaatst naar het Zeeuws-Vlaamse Sint Jansteen en België. Staelens verwacht dat de bankrekeningen van Neckermann.com uiterlijk maandag gedeblokkeerd worden, zodat werknemers uitbetaald kunnen krijgen. Woensdag werden de rekeningen geblokkeerd door de banken, nadat Sun Capital de stekker uit Neckermann.de trok.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!