Autoverkoop daalt kwart in juli

De autoverkoop daalde in juli met 26,2 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2011. De afgelopen maand werden er 31.078 nieuwe personenauto’s verkocht. Dat maakten de RAI Vereniging en BOVAG woensdag bekend.

In juni zag de autobranche nog een stijging van 52 procent, dankzij de fiscale voordelen die inmiddels afgeschaft zijn. Per 1 juli is de bpm afhankelijk van de CO2-uitstoot van het voertuig. Doordat de grenswaarden van de uitstoot zijn aangescherpt, zijn veel auto’s duurder in aanschaf geworden.

Volgens BOVAG en RAI Vereniging gaat het dan ook om een verklaarbare dip in juli. Ook leaseauto’s zijn duurder geworden door een minder voordelige bijtelling. Tot eind juli zijn dit jaar 362.515 nieuwe personenauto’s geregistreerd, een daling van 2,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De best verkopende merken waren in juli Volkswagen met 4.602 verkochte auto’s, Renault met 3.237, Toyota met 2.900, Peugeot met 2.420 en Ford met 2.363 verkopen. De meest verkochte modellen waren de Renault Megane, Volkswagen up!, Volkswagen Polo, Toyota Yaris en de Ford Ka.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!