Appels en peren worden duurder

De prijzen voor appels en peren zullen de komende tijd hoger uitvallen voor consumenten. Dat meldt de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO).

Uit de laatste Europese oogstprognose, die vrijdag werd gepubliceerd, blijkt dat niet alleen de Nederlandse oogst zal tegenvallen. “Heel het noordelijk halfrond kampt met de gevolgen van de vorstschade van begin dit jaar”, vertelt NFO-voorzitter Johan van Haarlem. Volgens hem ligt de vraag hoger dan het beschikbare aanbod, doordat de voorraden de afgelopen periode al erg geslonken zijn en de volgende pluk op het zuidelijk halfrond pas in februari ligt.

Nederlandse fruittelers kunnen middels de prijsstijging een gedeelte van de opgelopen vorstschade terugverdienen. Verwacht wordt dat er in de 27 EU-landen dit jaar 9,7 miljoen ton appels geplukt zullen worden. Dat is negen procent minder dan vorig jaar. De Europese perenoogst wordt geschat op 2,1 miljoen ton, een daling van 22 procent ten opzichte van 2011.

De Nederlandse Fruittelers Organisatie verwacht dat de Nederlandse appels- en perenproductie dit jaar 22 en 38 procent lager uitvallen dan in 2011.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!