Appleverkoper kan niet opboksen tegen Apple Stores

De grootste Appleverkoper in Frankrijk, eBizcus, is vanaf eind juli in liquidatie. De winkelketen is van mening dat Apple de eBizcus-vestigingen boycotte bij de verkoop van de iPhone4S en de eigen Apple Stores voortrok.

EBizcus verkocht 36 jaar lang Apple-producten in vijftien winkels in Frankrijk. Het winkelconcern is vanaf 31 juli officieel in liquidatie, nadat er tevergeefs kopers gezocht werden om de keten over te nemen. In België heeft eBizcus nog eens zeven Apple Premium Resellers in het merk MacLine. Deze winkels blijven nog zeven maanden open, in de hoop dat hier wel een koper voor wordt gevonden.

Eind december beschuldigde eBizcus Apple van oneerlijke handelspraktijken. Apple zou de winkels niet genoeg producten leveren en nieuwe producten als de iPhone 4S werden helemaal niet geleverd. eBizcus-directeur François Prudent startte een juridische procedure tegen Apple. Volgens Franse media is hij ook een zaak gestart bij de Franse concurrentiewaakhond. Personeelsleden van de Appleverkoper hebben tevens individueel zaken tegen Apple aangespannen. Zij hebben zich verenigd in de groep ‘Pomme de discorde’ en eisen een nieuwe baan of een schadevergoeding.

In april meldde marktanalist Context dat Apple in Frankrijk en Groot-Brittannië ook de nieuwe iPad bij de eigen winkels hield en niet uitleverde aan winkelketens die daarvoor een contract met het bedrijf hadden afgesloten als officiële verkooppartner.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!