Sterke groei online verkoop studieboeken

De online verkoop van studieboeken nam in een jaar tijd met 23 procent toe. Dat blijkt uit cijfers van handelsnetwerk BookNext. De onderneming verwacht aan het begin van het nieuwe schooljaar voor ruim een half miljoen euro aan studiemateriaal te verkopen.

BookNext heeft daartoe vlak voor de aanvang van het nieuwe collegejaar, twee vernieuwde websites en een applicatie voor iPhone en Android geintroduceerd. Studenten kunnen via BookNext zoeken op titel, auteur of ISBN-code. De resultaten die zij daarna te zien krijgen leiden niet alleen naar de eigen sites van het handelsnetwerk, maar ook naar sites van boekenverkopers als De Slegte of bol.com. BookNext houdt geen percentage van de vraagprijs in voor zijn diensten.

De gemiddelde Nederlandse student is jaarlijks zo’n 450 euro kwijt aan nieuwe studieboeken. Omdat studieboeken na tentamens nog zelden gebruikt worden, kopen studenten hun boeken liever tweedehands. BookNext geeft aan dat studenten gemiddeld 55 procent van de nieuwwaarde vragen voor gebruikte studieboeken. Het handelsnetwerk nam deze zomer dan ook de site Tweedehandsstudieboeken.nl over. Andere sites van BookNext zijn Studieboekenmarkt.nl en Tweedehandsstudieboeken.com. BookNext is ontstaan na de overname van Tweedehandsstudieboeken.nl door Studieboekenmarkt.nl, beide gratis dienstverleners.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!