Claudia Sträter opent in België

Claudia Sträter maakt volgend jaar onder leiding van de FNG Groep haar rentree in België. Het modelabel sloot in 2009 door slechte resultaten haar acht Belgische winkels. De nieuwe eigenaar FNG Groep denkt dat de Belgische consument nu klaar is voor de terugkeer van het modemerk.

Vorige week werd bekend dat FNG Groep het modelabel overnam van investeringsmaatschappij 2Deal Ventures. De nieuwe eigenaar heeft twee à drie pilotstores in grote en kleine Vlaamse steden op de planning staan. “Wij hebben een winstgevend merk gekocht en dat willen we verder laten groeien”, aldus algemeen directeur Dieter Penninckx tegenover FashionUnited.nl. “Claudia Sträter heeft in ieder geval al naamsbekendheid in Vlaanderen.”

Penninckx zegt niet aan de identiteit van het merk te willen sleutelen. Het creatieve team en het management van Claudia Sträter blijven aan. “Daar gaat het bij andere overnames soms mis, dat er met een merk gefreewheeld wordt en de identiteit verloren gaat”, aldus de Belgische topman.

FNG ziet nu ook de kans schoon om met zijn andere merken de Nederlandse markt te betreden. Het hoofdkantoor van Claudia Sträter in Diemen komt hierbij van pas. Voor de merken Fred & Ginger, Van Hassels, CKS en Baker Bridge worden momenteel Nederlandse winkelpanden gezocht. Het bedrijf hoopt in de loop van 2013 een viertal winkels in Nederland te openen.

Eerder: Claudia Sträter in Belgische handen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!