Milieuvriendelijke investeringen IKEA

IKEA GreenTech heeft tussen 2010 en 2012 twaalf miljoen euro geïnvesteerd in bedrijven met milieuvriendelijke technologieën. Het doel van het Zweedse woonwarenhuis is om huishoudens te helpen om op een betaalbare manier duurzamer te zijn. De dochteronderneming van IKEA Group stopte het geld onder meer in een investeringsfonds voor schone technologie.

“Wij investeren in producten, ontwerpen, materialen of processen waardoor IKEA in staat is om innovatieve nieuwe producten aan te bieden die mensen helpen om thuis duurzamer leven. Er zijn interessante ideeën van meer dan zevenhonderd bedrijven geëvalueerd. Vervolgens hebben we een aantal technologieën geselecteerd die potentie hebben”, vertelt Christian Ehrenborg, Managing Director, IKEA GreenTech.

De investeringen ondersteunen de nieuwe duurzaamheidsstrategie van de IKEA Group: People & Planet Positive. Er is zestig miljoen euro beschikbaar om te investeren in innovatieve technologieën gerelateerd aan water, afval, geavanceerde materialen en huizen van de toekomst.

IKEA GreenTech heeft de afgelopen periode geïnvesteerd in Exibea AB (energie management, Zweden), BoFood AB (vegetarisch voedsel, Zweden), El-Seed Corp (LED-technologie, Japan), Alelion Batteries AB (energieopslag, Zweden) en Mountain Cleantech Fund II (Cleantech Groei Fonds in de regio Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland). Christian Ehrenborg zal plaatsnemen in het bestuur van Exibea AB en BoFood AB.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!