AH sluit vrede met franchiser Van den Tweel

Albert Heijn en Gerard van den Tweel hebben de strijdbijl begraven. De supermarktketen had een tijdlang enkele conflicten met de franchisenemer.

Van den Tweel had, samen met andere in Nederland gevestigde franchisenemers, meningsverschillen over huurcontracten en vastgoed in eigendom. Albert Heijn wilde dat graag in bezit krijgen, maar de zakenman weigerde. Volgens hem heeft de supermarkt zich daar nu bij neergelegd.

De ruzie tussen Albert Heijn en Van den Tweel, die het alleenrecht heeft om de naam van Albert Heijn te voeren op de Antillen, liep onlangs weer op toen hij op Bonaire een overname deed. Van het hoofdkantoor in Zaandam moest de franchisenemer in ruil voor de nieuwe winkel één van zijn Nederlandse AH’s terug verkopen. Dat weigerde Van den Tweel. Hij opende de super op Aruba vervolgens onder zijn eigen formule, Van den Tweel Supermarket.

Van den Tweel geeft in De Telegraaf aan blij te zijn met de getekende vrede. “Ik ben dertig jaar getrouwd met Albert Heijn en dan moet je conflicten dus ook kunnen oplossen.” Volgende maand voeren de partijen gesprekken over nieuwe voorwaarden.

Eerder: Van den Tweel koopt supermarkt Aruba

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!