C&A reserveert 5 miljoen euro voor ramp bij leverancier

C&A reserveert vijf miljoen euro voor hulp aan slachtoffers, controle en brandpreventie in de kledingsector in Bangladesh. De moderetailer doet de investering naar aanleiding van de brand eind november bij leverancier Tazreen Fashions, waarbij 124 medewerkers omkwamen.

Volgens het winkelbedrijf is gesproken met hulporganisaties over de programma's om gewonden en familie van slachtoffers bij te staan. Hoe groot het deel is dat naar de slachtoffers gaat, kon een woordvoerster niet zeggen, meldt De Telegraaf.

De maatregelen die C&A heeft genomen naar aanleiding van de ramp wekken de woede van Schone Kleren. De winkelier schiet volgens hen op fundamentele punten tekort. Zo zou de samenwerking met vakbonden uit de weg worden gegaan en komt de retailer niet over de brug met een gedegen veiligheidsprogramma. "Zonder deze structurele aanpak van de veiligheidsproblemen blijven er onnodig slachtoffers vallen", stelt Christa de Bruin van Schone Kleren Campagne.

Volgens De Bruin heeft Tazreen Fashions een veiligheidsinspectie van C&A goed doorstaan, terwijl er geen nooduitgangen zijn in het negen verdiepingen tellende gebouw. Veel arbeiders kwamen om toen ze noodgedwongen uit het gebouw sprongen om aan de brand te ontsnappen, aldus Schone Kleren Campagne.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!