Marc Jacobs opent winkel in Nederland

Modelabel Marc Jacobs heeft een eerste Nederlandse winkel geopend in Amsterdam. Het is het begin van een kleine winkelketen als het aan initiatiefnemers Frans Torcqué en Cindy Bonenberg ligt. De crisis zien zij niet als reden om de winkel niet uit te bouwen, zeggen zij in Het Parool.

"Marc Jacobs is zo'n gewild merk, daaraan gaat de crisis voorbij", zegt Torque zelfverzekerd. "Het blijft een grote investering en uit ervaring weet ik dat er altijd dingen misgaan. Maar in goede tijden is ondernemen net zo moeilijk."

Het duo is ruim twee jaar bezig geweest om een licentie te krijgen voor een vestiging in Nederland. Beiden deden voor hun winkel Centre Neuf in de Utrechtsestraat al zaken met het Amerikaanse modemerk. In dezelfde straat openen ze de nieuwe winkel van Marc Jacobs.

In de geopende winkel is kleding en accessoires van Marc Jacobs te koop. Qua interieur hadden de Nederlandse ondernemers weinig inspraak. "Elk detail lag van tevoren vast: van de deurknop en het blauw van de pui tot de lampen: alles," zegt Bonenberg. Het is de eerste vestiging in de nieuwe winkelstijl die Marc Jacobs in Amerika ontwikkelde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!