'Aldi-medewerkers naar de rechter'

Vakbond CNV Dienstenbond verwacht dat Aldi-medewerkers met hun klachten uiteindelijk bij de rechter belanden. “Het is mogelijk dat er civiele procedures aangespannen worden”, aldus CNV-bestuurder Roos Rahimi. Volgens haar maken medewerkers met fysieke klachten een goede kans. "Er zijn advocaten aan het wachten om met dit soort zaken bezig te gaan."

CNV wil in gesprek met Tweede Kamerlid Pieter Heerma (CDA). Hij vroeg minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) om de werkdruk bij discounters te onderzoeken. De vakbond wil ook spreken met Edwin Feitsma, de voormalig bedrijfsarts van Aldi. Hij deed in De Telegraaf een boekje open over de slechte arbeidsomstandigheden bij Aldi. CNV zegt nog altijd niet met Aldi zelf gesproken te hebben. “Het blijft stil”, aldus Rahimi.

De vakbond opende een meldpunt voor Aldi-personeel en ontving daarop al meer dan vierhonderd meldingen, waarvan 142 fysieke klachten. Bij tweehonderd meldingen over lichamelijke klachten stapt CNV naar de Arbeidsinspectie.

De inspectie moet zich niet alleen ontfermen over de fysieke klachten, maar ook met de regeling die Aldi handhaaft bij zieke werknemers die langdurig thuis komen te zitten. “Deze regeling verplicht werknemers zich beter te melden en ontslag te nemen terwijl zij nog niet hersteld zijn. Daarvoor krijgen ze bijvoorbeeld een half jaarsalaris mee”, aldus CNV-bestuurder Roos Rahimi.

Volgens Rahimi zijn deze praktijken helemaal niet toegestaan. “Deze mensen zijn dóór het werk ziek geworden, Aldi zou ze juist moeten helpen om erbovenop te komen. In plaats daarvan komen ze in het sociale vangnet terecht.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!