'Omzet Jumbo niet onder druk'

De omzet van supermarktketen Jumbo staat niet onder druk. Financieel directeur Ton van Veen weerspreekt die suggestie tegenover Distrifood.nl.

Van Veen stelt dat de ambitieuze foodretailer een sterke financiële positie heeft. De omzet van de naar Jumbo omgebouwde C1000-winkels zou boven verwachting zijn.

De cfo benoemde vorige week in een interview met de Financiële Telegraaf kostenbeheersing tot speerpunt van beleid. Deze keuze heeft volgens hem vooral te maken met 'economische realiteit, en die geeft aan dat we al enige tijd in economisch zwaar weer verkeren'.

"Marges staan onder druk en consumentenbestedingen lopen terug. De consument is nog kritischer op prijzen van producten en op wat ze kopen. Tot nu toe is het in de supermarktbranche economisch relatief rustig gebleven. Echter als de huidige situatie aanblijft, krijgt onze markt hier vroeg of laat ook mee te maken. Daar houden we nu al rekening mee", citeert Distrifood.

Leveranciers van Jumbo hoeven op korte termijn niet te vrezen voor een brief, waarin een bonusbijdrage wordt gevraagd, meent Van Veen. "Ik heb alleen aan willen geven dat we op een aantal punten slagen willen maken met onze leveranciers. Dit moet je zien in relatie met de aangekondigde prijsverhogingen van leveranciers", benadrukt hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!