Overvallen met derde teruggedrongen

Het aantal gewelddadige overvallen is met dertig procent gedaald ten opzichte van 2009. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Overvallen Registratie Systeem (LORS). Tot december werden er dit jaar 1756 overvallen gepleegd. Zelfs als er deze maand buitengewoon veel berovingen zijn, blijft er sprake van een forse daling ten opzichte van 2009. Toen waren er 2898 overvallen, vooral op kleinere winkels.

De doelstelling van oud-minister van Justitie Hirsch Ballin om het recordaantal overvallen in 2009 met ongeveer een derde terug te dringen is daarmee gehaald. Hij riep destijds een speciale Taskforce Overvallen in het leven. Zeshonderd beruchte overvallers werden in de smiezen gehouden, extra politiesurveillancewagens en helikopters ingezet en winkels uitgerust met alarmsystemen en camera’s. Daardoor is ook de pakkans vergroot. 36 procent van de berovingen wordt opgelost, in 2009 was dat nog 24 procent.

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam en voorzitter van de Taskforce Overvallen, is dan ook tevreden met de resultaten, maar blijkt hij waakzaam. "Al wordt de doelstelling van de Taskforce inderdaad gehaald, elke overval is er een te veel." Vooral de transportsector en supermarkten blijven een gewild doelwit bij gewelddadige rovers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!