AH 'verstopt' luxeproducten voor dieven

Een Albert Heijn-supermarkt in Oegstgeest heeft extra maatregelen getroffen om diefstal tegen te gaan. De super heeft besloten om luxe kerstproducten zoals biefstuk, zalm en wijn, nog maar minimaal aan te vullen in de schappen.

“We merkten dat een aantal producten heel veel werd gestolen”, zegt assistent-bedrijfsleider Han-Paul van der Mark in het Leidsch Dagblad. “Het gebeurde dat je een heel vak vol had staan, en dat het de volgende dag helemaal leeg was. Er werd hier voor duizend tot tweeduizend euro per week gestolen.”

Door drie tot vier luxeartikelen in het schap te leggen, wil de supermarkt het gestolen bedrag per week terugdringen. In de winkel hangen briefjes waarop wordt gemeld dat wanneer het schap leeg is, klanten kunnen vragen naar het product.

Volgens Van der Mark is het geen optie om alle diefstalgevoelige artikelen bij elkaar te plaatsen in één zwaarbewaakt schap. "Dat mag niet van het hoofdkantoor. Albert Heijn wil het de klant zo makkelijk mogelijk maken om te winkelen. Dus moeten vergelijkbare producten allemaal bij elkaar liggen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!