HBD brengt arbeidsmarkt in kaart voor retailers

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) beantwoordt arbeidsmarktvragen via zijn initiatief Arbeidsmarktinformatie Detailhandel. Via het online platform geeft het bedrijfschap inzicht in de effecten van beleidskeuzes voor brancheorganisaties, verenigingen en ondernemingen.

Via arbeidsmarktdetailhandel.nl wordt bijvoorbeeld de vraag beantwoord of het aantal werknemers op de loonlijst in een branche naar verwachting toeneemt of juist slinkt. Volgens HBD bedrijfstak-analist Ruud Ververs maakt het systeem prognoses mogelijk tot en met 2030.

“Gebruikers kunnen over een reeks van jaren voorspellen hoe de vraag naar arbeid en het aantal banen per branche en regio eruit ziet", zegt Ververs in het decembernummer van RetailTrends. "Hetzelfde geldt voor de ontwikkeling van het aanbod van de arbeid. Ook is het mogelijk de verhouding tussen die twee ontwikkelingen te voorspellen." Zo kun je vroegtijdig krapte op de arbeidsmarkt signaleren, stelt hij.

Een systeem dat arbeidsmarktprognoses combineert en statistieken biedt bestond nog niet, terwijl er wel vraag naar is, zegt Joyce Rosenthal, beleidsaviseur arbeid bij het HBD. “Brancheorganisaties kloppen regelmatig bij ons aan met vragen over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Deze partijen hebben een grote behoefte aan kwantitatieve informatie over de arbeidsmarkt die zij kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van hun beleid en de te ondernemen activiteit.”

Lees het hele artikel over het arbeidsmarktinformatiesystten in het decembernummer van RetailTrends. Klik hier voor een (proef)abonnement op RetailTrends. U ontvangt dan elf keer per jaar RetailTrends en zes keer per jaar EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!