'Duur speelgoed minder verkocht'

Terwijl Detailhandel Nederland een recordomzet aan kerstcadeaus en -etentjes voorspelde, blijft de verkoop van duurder speelgoed dit jaar achter. Dat zegt René Bakker van speelgoeddistributeur Van der Meulen. Hij merkt dat er in de aanloop naar Kerst een teruggang is van duur speelgoed boven de vijftig euro als legotreinen en Playmobil-dozen. De verkooppiek van de speegoedbranche ligt volgens hem tijdens Sinterklaas.

Gezelschapsspellen, sjoelbakken andere spellen in het goedkopere segment worden voor Kerst wel goed verkocht, constateert Bakker. “Kerst blijft toch een typisch familiegebeuren”, verklaart hij die interesse van de consument. Meest verkocht is het Top 2000 Spel, een quiz met muziek, beeld en geluidsfragmenten. “We zijn reeds ver voor Kerst uitverkocht met dit spel en de doorverkopen zijn ook goed.”

Detailhandel Nederland voorspelde eerder deze week op basis van inkoopcijfers van retailers dat Nederlanders dit jaar massaal de portemonnee trekken voor het aanschaffen van grote kerstcadeaus en -diners. De belangenbehartiger van winkeliers gaat uit van een extra omzet van 790 miljoen euro, tien miljoen euro meer dan vorig jaar. Gemiddeld zet de retail wekelijks 1,5 miljard euro om.

Eerder: 'Nederlanders besteden deze Kerst recordbedrag'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!