Inditex-eigenaar derde rijkste mens

De eigenaar van modeconcern Inditex, Amancio Ortega mag zich de derde rijkste persoon van de wereld noemen. Dat blijkt uit de Bloomberg Billionaires Index. Het fortuin van de Spanjaard maakte in 2012 een financiële megasprong van 16,7 naar 43,3 miljard euro.

Ortega heeft zijn vermogen onder meer te danken aan de populaire dochterondernemingen Zara, Bershka en Massimo Dutti, waarover hij onlangs het boek ‘Van Zero tot Zara' schreef. Inditex telt in totaal zo’n 5.887 winkels wereldwijd en verdient elke dag 66 miljoen dollar.

In de Bloomberg Billionaires Index staan meer topmensen uit de retailwereld. Op nummer achttien staat bijvoorbeeld Stefan Persson. De Zweedese eigenaar van Hennes & Maurtiz heeft een geschat vermogen van 18,5 miljard euro. Karl Albrecht, eigenaar van Aldi Süd, staat daar net iets onder op een 22ste plaats met een geschat vermogen van 17,8 miljard euro.

Walmart is zelfs met vier familieleden vertegenwoordigd in de lijst met rijkste mensen ter wereld. Samen zijn zij goed voor een vermogen van ruim 80 miljard euro. Op plek één staat nog steeds de Mexicaanse telecomtycoon Carlos Slim met 56,7 miljard euro. Microsoft-oprichter Bill Gates volgt met 47,3 miljard euro.

Eerder: Mercadona en Zara groeien ondanks Spaanse crisis

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends