'Rentree Marks & Spencer in Nederland'

Marks & Spencer keert dit jaar terug in Nederland. Dat bevestigt Ton van Lil van de gemeente Amsterdam tegenover de Levensmiddelenkrant. Het Britse warenhuisconcern heeft een omgevingsvergunning aangevraagd om een winkelpand aan de Kalverstraat te vergroten, reclame op de gevel aan te brengen en aanpassingen te doen op het dak. Begin april wil het openen in het pand waar nu Xenos en Esprit zitten.

Onder meer uitzendorganisatie Randstad is in Amsterdam al personeel aan het werven voor ‘een internationale winkelketen’ die een vestiging opent aan de Kalverstraat. “De winkel bestaat uit een supermarkt en een e-boutique voor diverse kledingmerken", beschrijft Randstad in de vacature. "Deze flagshipstore heeft een luxe uitstraling met een hoge servicestandaard. Als medewerker bij dit milieubewuste warenhuis lever jij een bijdrage aan het succes van de lancering in Nederland.”

Marks & Spencer trok zich in 2001 terug uit Nederland en West-Europa, vooral vanwege problemen met de warenhuizen in het Verenigd Koninkrijk. Daarvoor had M&S in Nederland warenhuizen in Amsterdam en Den Haag, waar ook food-producten werden verkocht. Bij deze warenhuizen werkten tweehonderd mensen.

Volgens De Financiële Telegraaf keert het warenhuis ook in Den Haag terug. De krant meldt dat de gemeente Den Haag op een Engelstalige website voor buitenlanders in de hofstad schrijft dat M&S zijn intrek zal nemen in De Markies, het gebouw waar vroeger de reclassering zat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!