Aanpak veiligheid kleine winkelbedrijven

Om ondernemers te helpen hun zaak zo goed mogelijk te beveiligen is deze week het startsein gegeven voor de nieuwe aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB). Daarmee kunnen kleine bedrijven van maximaal vijf vestigingen en tien medewerkers per winkel, preventief advies krijgen over overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere delicten. Ook kunnen zij een gratis veiligheidsscan laten uitvoeren.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) voert de taak uit in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Ondernemers die op basis van de veiligheidsscan investeren in preventiemaatregelen, krijgen de helft vergoed tot een maximum van duizend euro. Dat kunnen fysieke maatregelen zijn, zoals camera’s of afroomkluizen. Maar ook organisatorische, zoals veilige openings- en sluitingsprocedures en training van personeel, of digitale maatregelen tegen cybercrime.

Speciaal voor de nieuwe aanpak VKB zijn ‘slimme’ pakketten met combinaties van maatregelen geselecteerd om ondernemers te helpen bij hun keuze. Minister Ivo Opstelten verrichtte woensdag samen met CCV-directeur Onno Peer de landelijke aftrap en overhandigde het eerste pakket met veiligheidsmaatregelen aan de eigenaresse van modezaak Beach Boetiek in Katwijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!