Buy.com wordt Rakuten Shopping

Buy.com gaat vanaf 31 januari verder onder de naam Rakuten Shopping. Het Japanse Rakuten kocht elektronicaretailer Buy.com twee jaar geleden voor 250 miljoen dollar en heeft sindsdien behoorlijk gesleuteld aan het e-commercemodel van de keten.

De webshop fungeert nu als marktplaats waar derden hun producten op kunnen verkopen. Rakuten ontvangt een commissie over elk product dat via de site wordt verkocht. In de laatste fase van de transformatie verandert Rakuten de naam van Buy.com in Rakuten Shopping. De naam Buy.com zal alleen worden gebruikt voor een kleine webwinkel die onderdeel is van Rakuten Shopping.

“Rakuten heeft in Japan en de rest van de wereld naam gemaakt met het B2B2C (business to business to consumer) model”, zegt Mark Kirschner, vice-chief marketing officer van Rakuten. “We willen dit model ook bij onze buitenlandse ketens integreren. De transformatie van Buy.com was al langer aan de gang, maar met de naamsverandering wordt dit voor consumenten pas echt duidelijk.”

Kirschner laat daarnaast weten dat het Britse Play.com ook alleen nog maar als marktplaats zal fungeren. Rakuten kocht Play.com in 2011 voor 39 miljoen dollar. De site was sindsdien deels actief als webshop en deels als marktplaats voor derden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!