Eindhoven tegen stuntprijs op bier

De kans is groot dat supermarkten in Eindhoven binnenkort waarschijnlijk geen stuntkortingen meer mogen geven op alcoholische dranken. De gemeente pleit namelijk voor een verbod op kortingen van meer dan dertig procent. Aanbiedingen als 'Twee kratten bier voor de prijs van één’ is dan verleden tijd in Eindhoven.

Wethouder Lenie Scholten doet met het voorstel een beroep op de Drank- en Horecawet die sinds 1 januari geldt. Gemeenten hebben sindsdien de mogelijkheid om zelf maatregelen te nemen tegen alcoholmisbruik. Scholten hoopt dat het niet tot een verbod hoeft te komen. Ze wil duidelijke afspraken maken met de supermarkten en verwijst daarmee naar de collectieve afspraken die eerder met cafés zijn gemaakt. Hierdoor werd het aantal ‘happy hours’ bij cafés aan banden gelegd.

Brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) denkt dat het moeilijk zal zijn om tot collectieve afspraken te komen, omdat de meeste supermarkten tot een landelijke keten behoren en zich aan landelijke acties moeten houden. “Als de gemeente er toch voor kiest om dergelijke kortingen te verbieden, moeten de winkels aan klanten gaan uitleggen dat ze meer moeten afrekenen dan in de advertentie staat”, verklaart CBL-woordvoerder Miranda Boer in het Radio 1 Journaal. “Bovendien zijn we principieel tegen bemoeienis van de overheid met de prijzen in supermarkten."

Boer denkt dat de strenge controle op de minimumleeftijd van 16 jaar drankmisbruik onder jongeren al tegengaat. Supermarkten delen daarnaast flyers uit waarin duidelijk wordt gemaakt dat jongeren strafbaar zijn als ze alcohol kopen. Bovendien hanteren zij zelf een gedragscode die inhoudt dat kortingen hoger dan vijftig procent niet zijn toegestaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!