Doorstart Schoenenreus in afgeslankte vorm

Winkelketen Schoenenreus gaat in afgeslankte vorm verder. Dat maakte het schoenenconcern donderdagavond bekend.

Nadat Schoenenreus gisterenmiddag failliet werd verklaard, bleken de huidige eigenaren Synergia, Eric Companjen en Paul Schouwenaar bereid om de komende twee jaar te investeren in het bedrijf. Desondanks sluiten 65 van de 206 winkels en verliezen vijfhonderd werknemers hun baan. Alle winkels zijn vrijdag wel weer open, meldt Schoenenreus.

De komende jaren probeert het kwakkelende Schoenenreus zich te herpakken door in te zetten op onlineverkoop en de nieuwe winkelformule. Zo past het concern het assortiment aan, zodat dit meer aansluit op hedendaagse modetrends. De winkelketen gaat zich meer richten op A-merken, (sport)schoenen en accessoires en minder op kleding.

Deze strategie is vorig jaar al ingezet en zal nu versneld worden geïmplementeerd in de winkels die open blijven. De winkels met de nieuwe formule laten volgens de schoenenketen namelijk ‘een sterke omzetstijging en bovendien een rendementsverbetering zien’.

Schoenenreus maakte begin januari bekend in financiële problemen te verkeren en kreeg uitstel van betaling van de rechter. Dat schoenenketen weet de teruglopende omzet aan de eurocrisis, de concurrentie van online winkels en een teruglopend consumentenvertrouwen.

Retailkenner Paul Moers stelde op RetailNews echter dat de problemen bij Schoenenreus vooral te wijten zijn aan een lakse houding van het managementteam. Hij constateerde dat de fashionketen een simpel concept is geworden dat al jaren niet is vernieuwd en waar de directies het lef niet hebben gehad om campagne te voeren.

Eerder: Schoenenreus is failliet & 'Laksheid werd Schoenenreus en Etam Groep fataal' & Schoenenreus in de problemen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!