Ahold wil ING-topman terug

Ahold wil scheidend ING-topman Jan Hommen per 1 oktober terug als commissaris. Het supermarktconcern maakte dat woensdag zelf bekend, nadat huidig voorzitter van de raad van commissarissen René Dahan zijn vertrek aankondigde na tien jaar dienstverband.

Hommen maakte tussen 2003 en 2007, net na het nieuws van de boekhoudfraude, al deel uit van de raad van commissarissen van Ahold. Hij schuwde toen niet om in het openbaar de teugels strakker aan te trekken. Zo liet hij in 2005 weten dat de boekhouding bij Ahold, twee jaar na het schandaal nog steeds niet vlekkeloos verliep. Ook in zijn tijd bij ING greep Hommen fors in.

Dahan steunde de voordracht van Hommen gisteren in een persverklaring. Eerder liet hij nog optekenen zijn mandaat tot 2016 graag af te maken. “Ik onttrek me daar niet aan, tenzij anderen me dat vragen. Ik ben met de tijd een Ahold-man geworden, vind het een geweldig bedrijf”, zei hij vorige maand.

De benoeming van Hommen wordt voorgelegd tijdens de komende algemene aandeelhoudersvergadering op 17 april. Hommen werkte eerder onder meer in topfuncties bij Philips en heeft tevens toezichtsfuncties bij voetbalclub PSV, het Concertgebouworkest en het Univeristair Ziekenhuis in Maastricht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!