Nieuwe bezuinigingen bij Beter Bed

Beter Bed verwacht dit jaar in Nederland ‘geen enkele’ nieuwe winkel te openen en gaat filialen sluiten als er winkels ‘onder water lopen’. Dat zegt topman Ton Anbeek in De Financiële Telegraaf in een reactie op de winstverschrompeling van het beddenconcern.

Beter Bed maakte vrijdag de jaarcijfers van 2012 bekend. Daaruit bleek dat de winst in de laatste maanden van vorig jaar is gedecimeerd als gevolg van moeilijke economische omstandigheden, een grote afschrijving in Spanje en herstructureringskosten. Over heel 2012 duikelde de nettowinst met bijna vijftig procent tot 14,4 miljoen euro. De omzet van de retailer liep terug met zeven tot tien procent.

Anbeek voorziet ook een moeilijk 2013. Daarom gaat Beter Bed opnieuw bezuinigen. Het bedrijf wil dit jaar 2,2 miljoen euro besparen, na besparingen van circa 1,3 miljoen euro in 2012. Toen daalde het aantal winkels in Nederland per saldo met twaalf.

Onder Beter Bed Holding vallen onder meer de slaapkamerspeciaalzaken van Beter Bed en BeddenREUS. Wereldwijd telde het concern 1214 winkels in september 2012. Daarvan zijn 88 Beter Bed-winkels en 44 vestigingen van BeddenREUS in Nederland gevestigd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!