'Betalingsverkeer openstellen in weekend'

De Nederlandsche Bank moet het betalingsverkeer ook in het weekend en op feestdagen openstellen. Dat bepleit Detailhandel Nederland, nadat de belangenbehartiger donderdag ook al een betrouwbaarder betalingssysteem van het bankwezen eiste na een storing bij ING.

“Met Pasen lag het hele interbancaire betalingsverkeer vier dagen plat. Dan wordt geld wel bij de betalende klant afgeschreven, maar niet bijgeschreven bij de winkeliers”, geeft secretaris betalingsverkeer Tom Ponjee van Detailhandel Nederland een voorbeeld van de huidige structuur.

Volgens hem zijn winkeliers het beu dat zij in de weekenden en tijdens feestdagen in totaal 110 dagen per jaar op hun geld moeten wachten. “En dit terwijl het weekend steeds belangrijker wordt”, stelt Ponjee. “Als de hele weekendomzet pas maandag binnenkomt levert dat zeker voor kleinere winkeliers vertraging op in hun eigen betalingen. Dat sluipt door de hele keten.”

Ponjee pleit voor verandering van de huidige structuur ‘die een goede bedrijfsvoering in de weg staat’. “Het trage systeem wordt veroorzaakt door Europese regelgeving die stamt uit de vorige eeuw. Die is toe aan modernisering.”

Eerder: Winkeliers willen betrouwbaarder betalingssyssteem na ING-storing

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!