Bolland onder druk bij M&S

Marc Bolland staat onder druk van de grootste aandeelhouders van Marks & Spencer. De Nederlandse ceo wordt verantwoordelijk gehouden voor de 'gedecimeerde verkopen' van de Britse retailer, meldt The Financial Times. De verkoop van non-food daalde bijvoorbeeld voor het zevende kwart op rij, nu met 3,8 procent.

"Toch was het vierde kwart niet zo slecht als sommigen hadden voorspeld", zegt James McGregor, directeur van het retailadviesbureau Retail Remedy. Zo werd er eerder over een daling van vier tot zes procent gesproken in het belangrijke laatste kwart van het gebroken boekjaar van M&S.

Daarnaast steeg de totale omzet met 3,1 procent, dankzij de sterke verkoop van food-producten met Pasen. "De algemene verkoop is duidelijk nog wel aan het worstelen, maar deze cijfers zullen Marc Bolland een paar maanden extra geven", zegt McGregor. 'De dag des oordeels' voor Bolland komt volgens hem daarom pas later dit jaar.

Het voormalig bestuurslid van Heineken en Morrisons is sinds mei 2010 ceo van M&S. De winkelketen heeft meer dan zevenhonderd winkels in Groot-Brittannië en opent dit jaar twee vestigingen in Den Haag en Amsterdam.

Eerder: Marks & Spencer wil meer winkels in Nederland

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!