Jumbo halveert schuld

Jumbo Groep Holding heeft zijn schuld binnen een jaar gehalveerd naar zeshonderd miljoen euro. Dat blijkt uit het vrijdag gepubliceerde jaarverslag over 2012. Het moederbedrijf van Jumbo zag de schuld begin 2012 na de overname van C1000 nog oplopen tot 1,2 miljard euro.

De schuldpositie ten opzichte van het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen geeft vertrouwen voor de toekomst, stelt financieel directeur Ton van Veen. "Onze financiële basis is stevig", reageert hij op de laatste cijfers.

Jumbo bouwt dit jaar tachtig C1000-winkels om naar de Jumbo-formule, waardoor eind 2013 vierhonderd Jumbo's en 250 C1000's in Nederland zijn. Met de verdere integratie van de twee formules moeten er medio 2015 zeshonderd Jumbo's zijn, zegt Van Veen. Hij denkt niet dat de opmars daar ophoudt. "Of het verzadigingspunt al bij zeshonderd winkels behaald is, waag ik te betwijfelen", zegt hij.

In het jaarverslag benadrukt Van Veen verder dat de prioriteit niet bij e-commerce ligt. Zo houdt de keten zich niet bezig met de exploitatie van afhaalpunten, zoals concurrent Albert Heijn. "We kunnen niet alle dingen tegelijk", zegt Van Veen. "We hebben net Super de Boer overgenomen en geïntegreerd, daarna C1000 gekocht en een Foodmarkt geopend."

In het aprilnummer van RetailTrends is ruim aandacht voor de Foodmarkt van Jumbo. Klik hier voor een abonnement op RetailTrends. U ontvangt dan elf keer per jaar RetailTrends en zes keer per jaar EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!