Flexkrachten AH voeren opnieuw actie


Ruim vijftig uitzendkrachten hebben dinsdagochtend opnieuw actie gevoerd bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam. De actievoerders vinden dat ze recht hebben op een vast contract.

In maart staakten de flexkrachten samen met vaste medewerkers. Eén van de resultaten was de afspraak dat tweehonderd uitzendkrachten een contract zouden krijgen bij het supermarktconcern, maar daar is volgens de uitzendkrachten nog weinig van te merken. Vakbond FNV vindt dan ook dat AH zich hier niet aan houdt.

Volgens FNV is Albert Heijn nu met allerlei mensen in gesprek over een contract, behalve met de uitzendkrachten die hebben gestaakt. Terwijl deze groep sowieso een contract zou krijgen, meldt FNV in een persbericht. Een woordvoerder van Albert Heijn laat RetailNews weten dat ze volop bezig zijn met de uitvoering van de gemaakte afspraken. “Voor 1 juli dit jaar krijgen honderd uitzendkrachten een vast contract. Hiervoor komen de uitzendkrachten die het langst voor Albert Heijn werken als eerste in aanmerking.” Nog eens honderd flexkrachten krijgen tussen 1 juli 2013 en 1 juli 2014 een vaste baan, meldt de woordvoerder.

In alle gevallen geldt dat als eerste gesprekken worden gevoerd met ‘senior uitzendkrachten', aldus de woordvoerder van AH. “Het doet hierbij niet terzake of de uitzendkrachten wel of niet hebben gestaakt of dat ze lid zijn van een vakbond. Het kan niet zo zijn dat alleen deelname aan een staking recht geeft op een vast contract.” 

Lees ook: AH en FNV sluiten alsnog cao-akkoord

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!