Tilburgse winkels weer op zondag open

Tilburgse winkels mogen vanaf Tweede Pinksterdag weer elke zondag open. Dat besloot CDA-wethouder Erik de Ridder nadat dinsdag bekend werd dat de initiatiefwet van D66 en GroenLinks om gemeenten de zondagopenstelling zelf te laten bepalen, ook in de Eerste Kamer op een meerderheid lijkt te kunnen rekenen.

De Ridder maakte afgelopen maand nog bekend dat 31 winkeliers een laatste waarschuwing hadden gekregen voor hun illegale zondagopenstelling. Volgens het College van Beroep had Tilburg namelijk niet genoeg toeristische voorzieningen om 52 koopzondagen per jaar te hanteren. Toch hielden veel winkeliers zich niet aan die uitspraak, tot woede van de Stichting tegen Verruiming Zondagopenstelling en bijna 150 kleinere winkeliers.

De koopzondagen die Tilburg nog over heeft, worden nu tot juni ingepland, zegt een woordvoerder van de wethouder. Tegen die tijd denkt de gemeente zicht te hebben op de aangekondigde wetswijziging vanaf 1 juli, waardoor er niet meer gehandhaafd zal worden. Voor de formele verandering van het beleid wacht De Ridder nog op de definitieve wetswijziging en de uitkomsten van enquêtes onder de winkeliers en consumenten.

Eerder: Gemeenten bepalen zondagopenstelling & Laatste waarschuwing voor Tilburgse winkeliers

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!