Primark opent ook in Frankrijk

Primark heeft een contract gesloten met vastgoedinvesteerder Corio voor de opening van een flagshipstore in Marseille. De winkel krijgt een oppervlakte van 7.500 vierkante meter en wordt de eerste van de kledingketen in Frankrijk. Dat heeft Corio vorige week bekendgemaakt.

"We zijn erg blij dat Primark voor Grand Littoral heeft gekozen voor de eerste winkel in Frankrijk", reageert ceo Gerard Groener van de investeerder. Dat winkelcentrum, met een 110.000 vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlakte de op drie na grootste van het land, wordt namelijk deels gerenoveerd om 'de dominante positie te behouden'. "De berichtgeving over de openingsdatum komt op een later tijdstip", vult Groener aan.

Met deze uitbreiding komt voorzitter Charles Sinclair van moederbedrijf ABF zijn woorden na. In het halfjaarverslag dat eind april verscheen zei hij dat de 'kapitaalinvesteringen blijven aanhouden'. Primark heeft volgens hem namelijk het momentum voor het toevoegen van nog meer verkoopruimte. De winkelvloer bleek in dat rapport sinds het laatste volledige boekjaar al met 700.000 vierkante meter te zijn toegenomen naar 8,9 miljoen vierkante meter.

Ook in Nederland heeft Primark flinke uitbreidingsplannen. Zo gaan nog dit jaar de winkels in Zoetermeer en Eindhoven open en staan er vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Den Haag en Heerlen op de planning.

Eerder: ‘Bouw nieuwe Beurspassage start begin 2014’ & Primark stuwt omzet moederbedrijf

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!