Crowdfunding voor duurzame winkelstraat

Rank a Brand zet sinds een week crowdfunding in om meer duurzame winkelstraten in Nederland realiseren. Consumenten en bedrijven kunnen via het platform Oneplanetcrowd.nl een bedrag inleggen. Voor ieder bedrag biedt Rank a Brand een tegenprestatie, zoals waardebonnen van duurzame winkelketens. Op dit moment is al tien procent van het streefbedrag binnengehaald.

De organisatie beoordeelt merken op duurzaamheid aan de hand van verschillende criteria, waaronder klimaat, milieu en eerlijke arbeid. De scores van zo’n zeshonderd merken zijn via de website en app te raadplegen. Maandelijks doen zo’n 35 duizend consumenten dat. “Om op volle kracht ons werk te doen hebben we steun nodig. Met het doelbedrag van tienduizend euro kunnen we zeker honderd merken een jaar lang achter de broek zitten”, aldus oprichter Niels Oskam.

Door de beoordelingen hoopt de organisatie op duurzamere winkelstraten. Met de crowdfunding campagne denkt Rank a Brand de invloed op het realiseren van duurzamere winkelstraten verder te verstevigen. Ook bedrijven en organisaties kunnen de actie van de organisatie steunen in ruil voor tegenprestaties.

Rank a Brand laat met behulp van een quickscan zien hoe een bedrijf over duurzaamheid communiceert en hoe zij dit kunnen verbeteren. Ook geeft Oskam een trendpresentatie over duurzaamheid. In alle pakketten voor organisaties zit ook de mogelijkheid tot linkbuilding.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!